beats by dre cheap

Nek' vam je sretna Nova godina

31.12.2008., 16:20 Broj žrtava do sada iznosi 391 poginulih i više od 2 000 ranjenih. Napadi i dalje traju i nikako ne jenjavaju, a kako smo već saznali od jutros, čelnici izraelske vlade obećavaju nastavak genocida.

Neke stvari sebi nikako ne mogu da objasnim, ne idu mi nikako u glavu. Stravični zločini u Palestini. Mi smo narod koji je ne tako davno izasao iz rata. A danas? Isto se desava nasoj braci i sestrama, a mi gluhi i nijemi. Mi se veselimo Novoj godini. Pitam se ja cemu se mi veselimo??? Kako možemo gledati stravične slike i slušati porazavajuće vijesti iz Palestine, a istovremeno pripremati slavlje? Ne sjećam se kad je na televiziji bilo više šoua, zabave, pjesme, plesa,... A isto tako se ni Palestinci ne sjećaju goreg pokolja.

Hoćemo li se mi ikada promijeniti? Danas mi kaže jedna prijateljica:"Babo je sinoć donio jelku, danas ćemo je kititi." Ja je pogledam upitnim pogledom, a ona će: "Ma znam ja da to nije naše, ali kod nas običaj..." Običaj??? Izgleda da je nama i običaj da brzo zaboravimo ono što nam se dešavalo... Kako možemo biti toliko sebični? Pa i nije čudo što idemo ka propasti. Nikada se opametiti nećemo... Tipičan bosanski čovjek.

Umjesto večeras da slavimo (ne znam ni šta), uzmimo abdest i zamolimo dragog Allaha dž.š. da olakša Palestincima i muslimanima širom svijeta, da nas ujedini, jer samo tako možemo uspjeti. I ne zaboravimo:

Bog neće promijeniti stanje jednog naroda, dok taj narod sam sebe ne promijeni.

Pomno promatraj kako Sunce Istine sve naviše ide
http://naputu.blogger.ba
31/12/2008 21:37